Experts in bedrijfsovernames & financieringen

Middellange en lange lening

Vorm en doel

De middellange lening is bestemd voor het financieren van bedrijfsmiddelen op (middel)lange termijn. Bij de aanschaf van een bedrijfspand, inventaris of machines hebt u de mogelijkheid de financiering over meer jaren af te lossen. Looptijden variĆ«ren, afhankelijk van de specifieke situatie, tussen de 5 en 20 jaar. U lost per maand of kwartaal af en dit vermindert uw schuld. Eenmaal afgeloste bedragen kunnen binnen de lening niet opnieuw worden opgenomen. Extra aflossingen zijn binnen bepaalde grenzen mogelijk.

Zekerheden

In vrijwel alle gevallen zult u zekerheden moeten verstrekken aan de bank. U kunt hierbij denken aan verpanding van debiteuren, voorraden of machines. Of het recht van hypotheek op uw bedrijfspand. De zekerheden zijn in de meeste gevallen van invloed op de prijs van het krediet.  Hebt u een tekort aan zekerheden: dan is misschien een staatsgegarandeerd krediet een oplossing.

Tarief

Het rentetarief is afhankelijk van de rentevaste periode die u kiest (variabel, 1 tot 10 jaar) en wordt vastgesteld op het moment van afsluiten. Daarnaast kunt u nog te maken krijgen met afsluitprovisie bij het opnemen van de lening en andere vormen van provisies.

In het tarief wordt rekening gehouden met (de risico's in) uw specifieke bedrijfssituatie. Het is dus belangrijk om u optimaal te presenteren bij uw bank.