Experts in bedrijfsovernames & financieringen

Nieuws

 

Nieuws

 • Curator laat niet met zich sollen

  Steeds vaker treffen curatoren, financiers en andere belanghebbenden elkaar voor de rechter. Vooral het aantal procedures tegen banken valt de laatste tijd op. Dat is een gevolg van de goede positie die banken innemen met de verkregen zekerheidsrechten. Er is nu eenmaal een natuurlijke tegenstelling tussen de schuldeisers in een faillissement. Zeker als "er iets te halen valt".

   

 • Bijzonder beheer: houd het initiatief

  De afdeling bijzonder beheer van de bank wordt vaak met het nodige wantrouwen ontvangen. Terecht of onterecht? Wat in ieder geval van belang is, is dat je het initiatief houdt in je financiële pr en verantwoording aan de bank.

 • Finpact Opleidingen erkend als PE-instelling voor accountants

  Finpact is door de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants erkend als PE-instelling. Dat betekent dat we accountants die opleidingen bij ons volgen, PE-punten kunnen toekennen.

 • Verkoop van Attero zorgt voor onrust in bestuurlijk Brabant en Limburg

  In politiek Noord-Brabant en Limburg is recent onrust ontstaan over de verkoop van afvalverwerker Attero. Attero was tot eind 2013 in bezit van de provincies Noord-Brabant en Limburg en enkele gemeenten. De verkoop aan het private equityfonds Waterland leverde destijds EUR 170 miljoen op. Nu Waterland Attero voor een veelvoud wil doorverkopen krabt men zich achter de oren. Was het zo'n goede deal?

 • Recente transactie: Aankoop NDC Kraanbouw B.V.

  Voor HH Crane Technology heb ik de aankoop begeleid van NDC Kraanbouw B.V. NDC ontwikkelt, bouwt en onderhoudt industrie- en havenkranen en is wereldwijd actief. Het is een toonaangevende speler in deze sector. Inmiddels zijn wereldwijd vele NDC kranen in gebruik.

 • Subsidie bij ondersteuning kredietaanvragen MKB

  Door middel van het project Financieringspoort is het mogelijk subsidie te verkrijgen op onze ondersteuning bij financieringsaanvragen voor MKB-ondernemers. In het kader van Financieringspoort hebben we onlangs weer een onderneming mogen begeleiden bij de financiële voorbereidingen voor de bouw van een productiebedrijf voor bouwmaterialen.

   

 • De noodzaak van een zorgvuldig participatieproces

  Wat hebben Quiver (beveillingstechnologie) en 2theLoo (openbare toiletten) met elkaar gemeen? In ieder geval hebben beiden een participatietraject met hindernissen achter de rug.

 • Nieuw adres en telefoongegevens

  Met ingang van  1 december 2015 zijn wij gevestigd op de:

  Ceresstraat 1

  4811 CA Breda

  Ons telefoonnummer is ook gewijzigd in: 076 - 790 1114

 • CRKBO registratie

  Finpact Financiële Trainingen heeft de audit voor de inschrijving in het Centraal Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO) met goed gevolg afgerond. Dat betekent dat Finpact B.V. tot en met 2024 ingeschreven is in het instellingenregister van het CRKBO.

 • Recente transactie: Verkoop Arendsen Machinefabriek

  In het kader van een strategische heroriëntatie heb ik de Slagman Groep in Doetinchem begeleid bij de verkoop van de constructie-activiteiten van Machinefabriek Arendsen aan Metaalbedrijf De Lepper.